STIWOT Reizen

STIWOT Battlefield Tour "Atlantikwall" 2007

STIWOT Reizen is verheugd u te kunnen meedelen dat op zaterdag 8 september 2007 wederom een STIWOT Battlefield Tour georganiseerd zal worden. STIWOT Reizen heeft een Battlefield Tour georganiseerd waarbij wij op één dag een bezoek brengen aan het Fort van Breendonk en het Openluchtmuseum Atlantikwall.

De gruwel van het Nazisme en de concentratiekampen hebben ook België niet gespaard. Het Fort van Breendonk is hiervan een ontroerend en sprekend bewijs. Het Openluchtmuseum Atlantikwall is de ideale plek om de sfeer van de “Langste Dag” opnieuw te beleven. Een uniek geheel van bunkers en loopgraven, nauwkeurig heringericht zoals 60 jaar geleden.

Battlefield Tour Atlantikwall 2007

Het Fort van Breendonk is een militaire vestiging gebouwd tussen 1909 en 1914, en maakt deel uit van de fortengordel rond Antwerpen. Het is gelegen tussen het Fort van Liezele in het westen en dat van Waelhem in het oosten. Op 20 september 1940 komt SS-Sturmbannführer (SS-majoor) Philipp Schmitt met de eerste gevangenen in het Fort van Breendonk aan. Breendonk wordt hiermee een gevangenenkamp voor de Sipo-SD, de Duitse politieke politie die een onderdeel is van de SS.

Na de indrukwekkende rondleiding door het Fort van Breendonk zullen wij afreizen naar het Openluchtmuseum Atlantikwall alwaar wij een compleet verzorgde lunch zullen gebruiken. Daarna zullen wij in het beschermd duingebied van het voormalige Domein Prins Karel kennis maken met een unieke historische site van de moderne vestingbouw: zestig constructies uit de twee wereldoorlogen, verbonden door twee kilometer open of onderaardse gangen. Dit uitzonderlijk geheel is bijzonder goed bewaard gebleven, doordat prins Karel stelselmatig elke poging tot afbraak geweigerd heeft.

Spreekt deze Battlefield Tour u wel aan? Dan kunt u hier boeken. Leest u ook onderstaande aanvullende gegevens nog even door. Aansluiten bij het Fort van Breendonk is in overleg met de organisatie mogelijk.

Vertrek: Zaterdag 8 september 2007

Algemene Informatie

Vertrekdatum zaterdag 8 september 2007
Plaats van vertrek Hotel Mercure Utrecht-Bunni of Fort van Breendonkk
Reisdoel Fort van Breendonk en Domein Raversijde "Openluchtmuseum Atlantikwall"
Min. aantal personen 16
Max. aantal personen 16
Kosten per persoon donateur 59,95
Kosten per persoon niet donateur 64,95
Annuleren kosteloos voor 10 augustus 2007
Annuleren 50% van reissom terug voor 24 augustus 2007

Alle kosten zijn inbegrepen, vervoer middels luxe touringcar.

Programma

Het programma is dagvullend, start om 8.00 uur en eindigt omstreeks 19.00 uur.

Overige informatie

Stichting Informatie Wereld Oorlog Twee is in geen geval verantwoordelijk voor onverantwoordelijk gedrag van de participanten aan deze reis. Elke participant is verantwoordelijk voor het bij zich hebben van verzekeringspapieren en een geldig reisdocument. Wij verzoeken u om gepaste kledij (regen/warme kledij) en stevig schoeisel mee te nemen.

Belangrijk

Voor personen onder de 18 jaar die zonder begeleiding toch willen deelnemen aan deze reis, is een verklaring nodig van ouder(s) of voogd, waarin deze toestemming verleent voor deelname van hun kind aan de door STIWOT georganiseerde reis. Deze verklaring dient door de ouder(s) of voogd te worden ingevuld en ondertekend en kan worden opgestuurd naar:

STIWOT
Postbus 44
1170AA Badhoevedorp

Na ontvangst van deze verklaring krijgt u van ons per e-mail een bevestiging retour gezonden, en alleen dan pas kan er tot inschrijving en betaling voor deze STIWOT reis worden overgegaan. Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Het is mogelijk dat de reis door onvoorziene omstandigheden (overmacht: weer, verkeer, calamiteiten) geen doorgang kan vinden. In dit geval krijgt u 100% van uw reissom terug. Wij adviseren eenieder een reisverzekering af te sluiten.